Vesti
Bucini dani od 12. juna

08:26, 01.06.2017

|

Izvor: Tanjug

Četvrti pozorišni festival "Bucini dani" biće održan od 12. do 18. juna u Aleksandrovcu Župskom, najavili su danas organizatori.
Zamišljen kao glumački festival, sa idejom da sačuva uspomenu na Milosava Bucu Mirkovića, na veliki trag koji je ostavio u pozorištu i van njega kao i ogromno poštovanje koje je imao za instituciju glumca, ponovo će pretvoriti njegovu rodnu Župu u grandioznu pozorišnu scenu.

Selektorski tim je za takmičarski deo programa odabrao predstave: "Duh koji hoda" (Srpsko narodno pozorište), "Moje dete" (Beogradsko dramsko pozorište), "Ruža, uvela" (Pozorište "Bora Stanković", Vranje), "Vrapčić" (PULS teatar Lazarevac i Knjaževsko srpski teatar, Kragujevac) i "Hipnoza jedne ljubavi" (Zvezdara teatar, Beograd).

U procesu odabira predstava, uz imperativ visokog kvaliteta, kao glavna tema, nametnula se uloga pojedinca u životnom vrtlogu i sve komplikovanijem položaju u odnosu na celokupno društvo, porodicu, institucije, ali i sopstvena preispitivanja, borbe i emocije.

Stručni žiri, kojim će predsedavati glumica Mira Banjac, ove godine činiće još i glumci Ljiljana Stjepanović i Irfan Mensur, dobitnik nagrade za glumačko ostvarenje "Milosav Buca Mirković" na festivalu "Nušićevi dani".

Biće dodeljene sledeće nagrade: Zlatno zrno za najbolju mušku ulogu, Zlatno zrno za najbolju žensku ulogu, Zlatno zrno za najboljeg mladog glumca/glumicu, Zlatno zrno za glumačku bravuru, "Milosav Buca Mirković" za glumačko ostvarenje festivala i nagrada za najbolju produkciju "Minja Obradović".

Na prošlogodišnjim "Bucinim danima" najviše nagrada osvojila je predstava "Pijani" Ateljea 212.

Osmišljen je i bogat prateći program, a kuriozitet je nastup ruskog Teatra na Vasiljevskom koji je prijateljski poklon aleksandrovačkoj publici.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design