:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2017   12:05

0

211

Brnabić: Vučićev prioritet je Kosovo


"To je i ozbiljna podrška Vladi, jer je meni ostavljen prostor da se bavim drugim, pre svega ekonomskim poslovima", rekla je Brnabićeva u intervjuu za Blic od nedelje u kome je govorila i o visini penzije, bruto društvenom proizvodu, odnosu uvoza i izvoza, atmosferi u parlamentu, ali i kritikama i nesporazumima s novinarima.





Ona je ocenila da je atmosfera u Skupštini Srbije strašna i da ne doprinosi reformama i napretku Srbije, i istakla  da joj je žao zbog toga.



Komentarišući pitanje da se čini da je postala osetljiva na kritike novinara i opozicije, Ana Brnabić je navela da je to istina i da je to normalno kada se u nešto ulaže toliko energije, a da opozcija i deo novinara nikada ništa pozitivno ne kažu.



"Te kritike su često neargumentovane i nisu konstruktivne ... i sve više kritika ima u smislu što gore to bolje, ... te kritike su mi strašne. Duboko verujem da sa jako polarizovanim društvom kakvo imamo danas ne možemo da idemo napred održivo. Mi možemo da rešavamo neke ad hok probleme i pomalo pomeramo, ali što je društvo polarizovanije, to je sve teže za neke ozbiljne pomake", rekla je premijerka.



Ona je, upitana da li joj se omaklo da neke novinare nazove takozvanim istraživačkim novinarima, rekla da nije, ali da tako ne misli o svim novinarima.



"Ne mislim da u Srbij ne postoje istraživački novinari i mediji, ali nisu svi koji se tako zovu istraživački. Mislim da su čist senzacionalizam obučen u odelo istraživačkog novinarstva", rekla je ona.



Premijerka je navela i da smatra i da u Srbiji postoji malo objektivnih novinara.



"Razgovarala sam sa Grupom za slobodu medija i opet dolazimo na priču o polarizaciji koja nas koči i ta polarizacija u medijima je veoma loša za Srbiju i zato hoću da razgovram i razgovraću i dalje. Ne morao da se slažemo, ali novinari mi nisu neprijatelji i ne mislim da imam neprijatelje u medijima", rekla je Ana Brnabić.



Ona je takodje navela da šansu Srbije vidi u ekonomiji zasnovanoj na inovacijama.



Podsetila je da je do sada u Srbiji ekonomija bila zasnovana na investicijama, zbog čega je zemlja zavisila od privlačenja investicija i otvaranja novih radih mesta koja, kako je navela, nisu bila dobro plaćena i koja su služila da se pokrene proizvodnja i smanji nezaposlenost.



"To treba menjati. Odgovornost moje vlade je da napravimo iskorak ka stvaranju ekonomije zasnovane na inovacijama, kada imate takvu eknomiju više ne zavisite od investitora, zavisite od sopstvenih kapaciteta, pameti i donosite dodatnu vrednost", rekla je premijerka.



Ocenila je da prelazak na takvu ekonomiju ne može da se završi u mandatu ove vlade, ali da se mora raditi na tome. "Ako propustimo šansu opet ćemo se vratiti na staru priču", rekla je Ana Brnabić.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva