:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2017   12:05

0

147

Brnabić: Srbija - mala zemlja heroj promena u 21. veku

Brnabić je navela da se u vremenu promena stvaraju novi heroji i da želi da Srbija bude heroj promena jer ona već ima lidere, koji su se svojim znanjem veštinama i kreativnošću izborili za svoje mesto na svetskoj digitalnoj i poslovnoj sceni.

Ti talentovani ljudi, napisala je Brnabić, koji su sledeći svoj san, nakon studija pokrenuli sopstvene firme, i upustili se u IT vode i postigli međunarodni uspeh, primeri su koje Srbija treba da sledi u vremenu digitalne ili ÄŒetvrte industrijske revolucije, koja uključuje ekonomiju, kulturu, obrazovanje i nauku i menja život svih.

Srbija 21. veka biće društvo odvažnih pojedinaca u ekonomiji, industriji, poljoprivredi, medicini, kulturi, obrazovanju... koji će imati podršku društva i kada budu uspešni, a još više na svom putu ka uspehu, napisala je srpska premijerka.

Brnabić je navela da je sada pravi trenutak da iskoristimo promene koje se dešavaju i koje će obeležiti našu generaciju i odrediti kako će živeti naši potomci.

Ona je istakla da je vreme da stvorimo modernu Srbiju, u kojoj su usluge države efikasne, elektronske i lako dostupne bilo da se obavljaju od kuće ili na šalteru.

Brnabić je istakla da u modernoj Srbiji više naših kompanija pobeđuje u globalnoj tržišnoj utakmici, preduzetnici imaju podršku društva da razviju svoje ideje i stvore međunarodno priznat biznis, a građani uživaju prednosti digitalnog vremena - imaju kvalitetno i efikasno zdravstvo, jedu bolju i jevtiniju hranu, žive u kvalitetnim domovima i efikasno koriste energiju, ponašaju se odgovorno prema prirodi, razvijaju se uz napredne sisteme formalnog i neformalnog obrazovanja, u kome je učenje korisno, zabavno i celoživotno.

U tu i takvu Srbiju rado će dolaziti gosti iz inostranstva, a naši građani koji su otišli želeće da se vrate i budu deo promena u svojoj otadžbini, navela je Brnabić i i dodala da čvrsto veruje da to možemo da ostvarimo jer imamo pameti i snage, samo moramo mnogo da učimo, da se razvijamo i još više da radimo svi zajedno svesni da igramo svetsku ligu za tim Srbije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva