:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2015   12:05

0

113

Bez izbeglica na prelazima

Portparol Granične policije Sanela Dujković potvrdila je Feni da je ta služba tokom poslednja dva meseca preduzela brojne aktivnosti u vezi s izbegličkom problematikom.

U okviru aktivnosti su, precizirala je, sačinjeni lokalni i regionalni operativni planovi za postupanje u slučaju dolaska većeg broja migranata i izbeglica, odnosno njihovog masovnog priliva na teritoriju BiH, kojim je predviđeno preraspoređivanje ljudskih i materijalno-tehničkih resursa na delove granice gde bi se ukazala potreba.

Takođe, Savet ministara BIH je usvojio informaciju o procenama i mogućnostima BiH u vezi s migrantskom i izbegličkom krizom u regionu i Evropskoj uniji, kao i plan hitnih mera za osiguranje dodatnih kapaciteta, kontrolu i upravljanje eventualnim masovnim prilivom izbeglica i migranata u BiH.

"Planom hitnih mera osigurava se human tretman izbeglica i migranata, u skladu sa zakonodavstvom iz oblasti migracija i azila i međunarodnim pravom, a da se pri tome bezbednosna pretnja svede na minimum", objasnila je Dujković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva