:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2017   12:05

0

208

Autoputem od Pirota do Dimitrovgrada besplatno do kraja godine

Ministarstvo je u saopštenju navelo da poziva sve gradjane Srbije da obidju novu deonicu autoputa "kako bi je upoznali i obišli sve prirodne lepote ovog kraja naše zemlje".

Prema predlogu Javnog preduzeća "Putevi Srbije", putarina za sve deonice autoputa "Istočnog kraka" Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada iznosiće 190 dinara za putnička vozila i naplaćivaće se od početka 2018. godine.

Danas je za saobraćaj otvoreno novih 7,35 kilometara na deonici Staničenje Pirot Istok (84, koja je ukupne dužine 16,64 kilometara), zatim deonica Pirot Dimitrovgrad dužine 14,4 kilometara i obilaznica oko Dimitrovgrada dužine 8,3 kilometara.

Otvaranju deonice prisustvovali su predsednici Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, kao i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dugačak je 86,9 kilometara.

Puštena za saobraćaj deonica autoputa od Pirota do Dimitrovgrada

Nova deonica autoputa na istočnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada, do granice Srbije sa Bugarskom, ukupne dužine 30 kilometara puštena je danas u saobraćaj.

Za saobraćaj je otvoreno novih 7,35 kilometara na deonici Staničenje Pirot Istok (84, koja je ukupne dužine 16,64 kilometara), zatim deonica Pirot Dimitrovgrad dužine 14,4 kilometara i obilaznica oko Dimitrovgrada dužine 8,3 kilometara.

Otvaranju deonice prisustvovali su predsednici Srbije i Republike Srpske (84, BiH), Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, kao i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, v.d. direktor Koridora Srbije Zoran Babić.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dug je oko 86,9 kilometara.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva