:

:

TV Most

clock

Novembar 18, 2015   12:05

0

141

Vučić: Otvaranje poglavlja biće dobra vest

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da će to svima biti pokazatelj da je Srbija uvažena i poštovana i da je uradila dobre stvari.

"Zahvalan sam na onome što je govorio o ekonomskim reformama u Srbiji i time ćemo nastaviti da se bavimo", rekao je Vučić.

On je dodao da će otvaranje poglavlja 23 i 24, početkom sledeće godine, biti važna vest za unapređenje okvira pravne države i vladavine prava, dok će otvaranje poglavlja 35 i 32 do kraja ove godine, takođe biti dobar signal za građane Srbije.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman je, prilikom otvaranja fabrike "Leoni" u Malošištu kod Niša, rekao da će prva poglavlja o pristupanju u EU Srbija otvoriti do kraja ove godine i da će to pomoći, kada se uđe u operativnu fazu pristupanja, da se još više popravi situacija u Srbiji.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da još nije poznato da li će biti sprovedena privatizacija Telekoma i poručio da će država o tome doneti odluku u narednom periodu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Nišu o tome šta će biti sa Telekomom, rekao da ne zna da li će to biti sprovedeno jer još o tome nije dobio informaciju.

"Juče su počele da cure informacije i tek kad su neki shvatili da su nadležni organi zbog toga spremni da ih privedu prestali su da ih šalju novinarima. Time (curenjem informacija) su narušili ceo proces. Država će o tome doneti odluku u narednom periodu", poručio je Vučić.

On je dodao da će se ponude videti i ukoliko bude dobra cena da će to biti odlično.

"A ukoliko ne bude, svi ostali će da se raduju, iz meni nepoznatog razloga, a ja ću biti tužan, ali šta da radim", rekao je Vučić.

Upitan šta će biti sa 9.000 zaposlenih, Vučić je odgovorio da ih ima mnogo više od tog broja, da je već o tome razgovarano sa sindikatima.

"Ništa nije toliko strašno. Kod nas se sve predstavlja time šta će neko da izgubi, a ne šta će neko da dobije. Znate li koliko će to radnih mesta da otvori, jeste li to računali", upitao je Vučić.

On je dodao da smatra da zna šta je dobro za Srbiju i da u ovom trenutku vidi nešto dalje od ostalih.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su dvoje srpskih državljana koji su oteti u Libiji živi.

"Ti ljudi su živi i sve radimo da što pre dođu u Srbiju. O svemu drugom moći ćemo da govorimo tek posle spasavanja", rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja o otimici bivšeg telohranitelja ubijenog premijera Zorana Ðinđića, Srđana Babića, rekao da je taj slučaj drugačiji.

"Ne mogu da odgovaram na sve ono što neke novine objave", rekao je Vučić.

Dva službenika srpske ambasade u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić, oteti su 8. novembra u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva