:

:

TV Most

clock

Februar 16, 2018   12:05

0

179

Šta slavi Kosovo? To što je NATO od njih napravio crnu rupu?





„Jednostrano proglašenje Kosova nije rešilo ekonomske probleme Kosova, nije rezultiralo povećanjem investicija, štaviše ta teritorija je postala još bednija odakle narod želi da pobegne. Korupcija je u procvatu, nivo bezbednosti je kritičan, u porastu je pretnja od terorizma, samim tim se postavlja pitanje koji je povod za slavlje u Prištini — razloga za slavlje jednostavno nema“, istakla je.



 



Govoreći o evrointegracijama zemalja Zapadnog Balkana, Zaharova je ukazala i da je Rusija u više navrata govorila da to pitanje za Rusiju nije problematično u slučaju da se tim zemljama ne postavlja uslov da se zarad ulaska u EU moraju udaljiti od Rusije.



 



„Praksa pokazuje da se upravo pred tim izborom nalaze države Balkana, kao i da su primorane da se pridruže antiruskim političkim merama po uzoru na spoljnopolitički pravac Brisela“, pojasnila je.



 



Zaharova je izrazila nadu i da će Brisel doneti pravi zaključak iz dosadašnjeg lošeg iskustva ’Istočnog partnerstva‘ i uzeti u obzir odnose koje zemlje Zapadnog Balkana imaju sa Rusijom.



 



„Zvanični stav Rusije je da sve najvažnije probleme na Balkanu moraju da rešavaju te države samostalno bez spoljnog mešanja“, naglasila je Zaharova.



 



Dodala je i da je samo u slučaju dijaloga moguće postići kompromis kada je reč o realnom procesu poboljšanja odnosa na Balkanu, pogotovo u aspektu međuetničkog mira i bezbednosti.



 



Zahrova se osvrnula i na reklamu koja je išla na američkoj televiziji Si-En-Enu sa sloganom „Kosovo — zemlja mogućnosti“, rekavši da se upravo danas vidi „kakva je to zemlja i sa kakvim mogućnostima“.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva