:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2015   14:52

0

231

Pištalo i "Tesla" na Kolumbija univerzitetu


Vodeći američki univerzitet, na kome gostuju predsednici država, vlada i ugledni međunarodni umetnici, koji se kao i grad Nju Jork tradicionalno smatraju " kapijom Amerike", bio je domaćin Pištalu u petak, 6.marta, saopštio je srpski izdavač romana Agora.

Njujorški ljubitelji knjige su srdačno pozdravili Pištala koji je na Kolumbija univerzitetu predstavljao srpsku kulturu, odgovarao na pitanja o uspehu svog romana "Tesla, portret među maskama " u Americi i nedavnom intervjuu koji je tim povodom dao Svetskom servisu bostonskog WGBH radija sa 330 stanica u Americi i Kanadi.

U tom kulturnom događaju su učestvovali dr Rajka Gorup, dr Aleksandar Bošković sa Kolumbija univerziteta i Drenka Vilen, legendarna urednica koja je predstavila Gabrijela Garsiju Markesa američkoj publici.

Promocijom na Kolumbija institutu nastavljena je turneja Pištala povodom američkog izdanja romana "Tesla, portret među maskama" ("Tesla, A Portrait With Masks") koji su preveli Bogdan Rakić i Džon Džefris a objavio Graywold Preš, jedan od najpoznatijih američkih izdavača. Roman je objavljen 6. januara i za manje od dva meseca prvo izdanje je rasprodato.

Roman je i u Srbiji ostvario nezabeležen uspeh, nakon NIN-ove nagrade i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, već šest godina jedna je od najprodavanijih knjiga u Srbiji, ušla je u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljena sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Objavljen je i kao zvučna knjiga koju je pročitao glumac Petar Božović.

Američko izdanje romana o Tesli promovisano je do sada u Bostonu, Čikagu, Pitersborou, Njujorku i Pitersborou, a u tokom marta planirane su dve promocije u Vašingtonu. Američko izdanje je 11 prevod ove knjige na neki od stranih jezika.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva