:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2017   12:05

0

216

Milenković: Plemenito je deliti znanje sa mladima


ArtLink festival, koji će biti održan od 25. septembra do 8. oktobra, ima za cilj da okupi i podrži stvaralaštvo srpskih umetnika mlađe generacije, iz različitih vidova umetnosti, posebno muzike, nastojeći da predstavi najvredniji kulturni sadržaj i promoviše autentične umetničke forme iz ove sredine.





Večeras na sceni Kolarca Milenković će izvesti integralno Vivaldijeva "Četiri godišnja doba", zajedno sa ArtLink mladim virtuozima.



 

Sa njim će, u izvođenju Bahovog duplog koncerta za dve violine, nastupiti Una Stanić, laureat ArtLink nagrade.


Ekipa Tanjuga zatekla je Milenkovića na probi sa mladim talentovanim muzičarima na Fakultetu muzičke umetnosti, kako sa mladim virtouzima priprema grandiozna "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija.



"Hajmo još jednom sa oblim prelazom na kraju teme, jer je teško da jedan odsvirate visoko istovremeno", deli Milnković svoje bogato iskustvo muziciranja sa mladim muzičarima.



"Divni su ovi momci i devojke i zadovoljan sam njihovim muziciranjem preko svake mere. Spremni su za veliki koncert jer dele jednu fantastičnu energiju, entuzijazam i istrajnost da predstave svoj talenat", kazao je Milenković.



Za mlade kolege sa kojima priprema koncert ima savet da istraju u onome što vole da rade.



"Mladi muzičari moraju da osećaju strast prema osvajanju scene. Sviranje klasične muzike je pretežak pravac da bi se čovek njime uputio u životi bez strasti prema umetnosti. Ako je strast prisutna, onda je sve moguće. Pa i uspeh. Naravno, podrazumeva se neprekidni rad na sebi u kojem svaki mladi muzičar mora da istrajava", kazao je Milenković.



Proslavljeni violinista izbegava da upoređuje vreme u kojem je on činio prve korake na sceni kao mlad i talentovan umetnik, sa današnjim okolnostima u kojim stasavaju muzičari.



"Svako vreme ima svoje prednosti i mane. Bilo koje poređenje nema svrhe. Jedino je važno da ovi mladi ljudi sada, u ovom momentu, imaju energije i entuzijazma da se bave muzikom. Ta njihova odlučnost će svakako učiniti svet malo boljim", smatra Milenković.



Prema njegovim rečima, i koncert je deo Italo-balkanske turneje.



"Očekuju me koncerti u Podgorici, zatim u Sarajevu, gde otvaram sezonu sa tamošnjom Filharmonijom. U oktobru sviram u Njujorku, Nju Džersiju, pa turneja sa kijevskim simfonisjkim orketrom po Italiji...Još neki koncert u Hrvatskoj...", najavljuje Milenković.



Njegova velika strast su skokovi padobranom iz aviona.



Kaže da još pronalazi vremena za tu vrstu adrenalinske aktivnosti, pored mnogobrojnih obaveza u predavačkom angažmanu i koncertnih aktivnosti.



"Kada se nakupim stresa od joge, onda moram da skočim nekoliko puta iz aviona", šali se Milenković.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva