:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2016   12:05

0

179

Mandić:Referendum ili sukobi u državi

"To je opasan plan, taj plan može dovesti do sukoba u Crnoj Gori. Mi ne želimo da Crna Gora rizikuje svoju budućnost da, od zemlje gde postoji mir, gde postoji ipak nekakav red i suživot različitih zajednica, pretvorimo u bure baruta i da nam se desi ono što se dešava u severnoafričkim zemljama", istakao je Mandić u intervjuu za ruski TV kanal Cargrad, prenela je RTCG.

On je rekao i da je tokom bombardovanja 1999. ista sudbina zadesila Srbiju i Crnu Goru, te da "ubice, ljudi koji su izvršili najteže ratne zločine na području SFRJ imaju namjeru da jedan dio uvuku na prevaran način, suprotno volji građana, bez referenduma, u NATO".

Mandić se osvrnuo i na posetu čelnika DF-a Moskvi, rekavši da je to prva poseta crnogorske opozicije na takvom nivou, jer su se susreli s predsednikom ruskog parlamenta Sergejem Nariškinim.

Kako je rekao, s njim su obavili razgovore koje su shvatili kao način da Rusija želi da gradi i u budućnosti dobre odnose sa Crnom Gorom, "ali s Crnom Gorom koja ne bi bila Mila Đukanovića, uvodila sankcije Rusiji i uključivala se u NATO savez i koja bi na prvom mjestu vodila računa o vlastitim interesima".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva