:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2016   12:05

0

220

Dodik:Potvrda da je to bio neutemeljen politički proces

U prvom reagovanju nakon izricanja presude lideru srpskih radikala, Dodik kaže da nije iznenađen sadržajem presude Å ešelju, jer je još iz procesa suđenja bilo potpuno jasno da je Tužilaštvo Haškog tribunala pokrenulo još jedan neutemeljen i politički, a ne pravni proces.

"Izricanje presude Å ešelju danas u Haškom tribunalu potvrdilo je sav besmisao `međunarodne pravde` koja se pokušala promovisati putem ovog tribunala. jer, kako drugačije objasniti činjenicu da jedno iscrpljujuće, maratonsko suđenje, kakvo je imao Å ešelj, dobije ovakav epilog", ocenio je Dodik, prenela je RTRS.

Predsjednik Srpske smatra da Å ešelju treba odati priznanje za istrajnost, sposobnost i spremnost da, iz potpuno neravnopravnih uslova i nefer suđenja, izađe kao pobjednik.

"Siguran sam da će haški proces protiv Vojsilava Å ešelja dati veoma značajan doprinos pravnoj nauci, ali i da će poslužiti kao još jedan dokaz pravnog beščašća koje godinama promoviše Haški tribunal. Odlazeći dobrovoljno u Hag kazao je da ide da pobijedi Haški tribunal. I pobijedio je", zaključio je Dodik.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva