:

:

TV Most

clock

Februar 01, 2015   12:05

0

213

"7 veličanstvenih": Večeras dokumentrac o Mesiju


Film o jednom od najboljih fudbalera današnjice, Argentincu Lionelu Mesiju, biće posle festivala u bioskopima u Srbiji na redovnom repertoaru, najavio je distributer "Megakom".

Priča o životu i karijeri četvorostrukog osvajača Zlatne lopte i prve zvezde "Barselone" ne ostavlja gledaoce ravnodušne, bilo da su ljubitelji Barse ili samo vole priče o ljudima koji su dobri u onome što rade, navodi se u najavi.

Ovim dokumentarcem iskorak u karijeri napravio je čuveni španski reditelj de la Iglesia, koji je poznat po modernim horor filmovima i žanru fantastike.

De la Iglesia kaže da je Mesi potpuno različit od svog glavnog konkurenta Kristijana Ronalda, zgodnog momka koji uživa u glamuroznom životu zvezde.

"Mesi nije takav. Jedino što on želi je da igra fudbal i to je jezik kojim on govori. A upravo je to ono što me je motivisalo i zbog čega sam želeo da napravim film o njemu", izjavio je reditelj.

Scenario je napisao Horhe Valdano, legenda "Real Madrida" i osvajač Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Argentine.

Mesi, stidljivi dečko iz siromašnog grada Rosaria, zahvaljujući svojoj baki, kojoj šalje poljupce na nebu nakon svakog gola, dobio je podršku da prati svoj san do kraja. Lečio se hormonima rasta, kako bi dostigao normalnu visinu, a postao je "najveći od svih", ali je ostao i dalje skroman i povučen. Te njegove osobine se mogu uzeti kao objašnjenje ogromne popularnosti.

U priči o neverovatnom putu do vrha svetskog fudbala govore Johan Krojf, Andres Inijesta, Havijer Masćerano...

Festival "7 veličanstvenih" traje do 5. februara. Sve projekcije održavaju se u velikoj dvorani, a cena ulaznica je 400 dinara.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva