:

:

TV Most

Foto: pmf.pr.ac.rs

clock

Maj 25, 2015   18:51

0

370

55 godina Prirodno-matematičkog fakulteta

"Mislim da smo opravdali podršku Republike Srbije da pre toliko godina otvori Prirodno-matematički fakultet, a profesori I generacije studenata nas svuda i uvek dostojno reprezentovale", istakao je u pozdravnom govoru dekan PMF-a, Dragomir Kićović.

“Jubileji su prilika da se prisetimo prošlosti, gde smo i damo smernice za budućnost. Moramo se prisetiti svih koji su zaslužni za rad i postojanje ove Visokoškolske ustanove.”

Načelnik školske uprave Ministarstva prosvete za Kosovo i Metohiju, Predrag Stojčetović, uz čestitke je rekao "da je ovo veliki jubilej jer znamo kako i u kakvim uslovima se stvarao i danas živi."

“Želim da vam poželim ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vlade Republike Srbije da vekovima slavite i obeležavate ovakve datume. Da školujete i obrazujete mlade ljude jer samo obrazovani ljudi jesu garant za naš opstanak.” istakao je Stojčetović.

Rektor Prištinskog Univerziteta Srećko Milačić koji nije prisustvovao proslavi poručio je da je za ponovno rođenje univerziteta i pomak bila je potrebna , pre svega , ljubav prema nauci, studentima ali i svom narodu.

Svečanosti su prisustvovali predstvanici lokalne samouprave. Rečima hvale za postignuto, sa željama da se radi u boljim uslovima i postižu još veći rezultati prisutnima su se obratile kolege sa drugih Univerziteta iz centralne Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Prorektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Nada Kovačević poželela je bolju budućnost I uspeh u daljem radu i podvukla da je Prirodno-matematički fakultet proživeo 55 godina koje su dug period u životu i svim što život donosi.

“Ovo nije mali jubilej, jer na ovim prostorima su vrlo česti dramatični obrti. Ali ovaj Univerzitet sa svojim fakultetima je veoma žilav i najbolja garancija za opstanak”, podvukao je predsednik Saveta Geografskog fakulteta prof. dr Milovan Pecelj.

Uglednim profesorima za sveukupne rezultate, ljudima i organizacijama koje su svih ovih godina pružale podršku fakultetu, kao i najboljem studentu uručena su posebna priznanja i zahvalnice.

Kako i dolikuje, svečanoj atmosferi posebno su doprineli hor fakulteta umetnosti, pojci izvornih pesama Svetlana Stević i Aleksandra Jakovljević, kao i Jovan Aleksić koji je kazivao “Vidovdansku povelju” vladike Nikolaja Velimirovića.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva