:

:

TV Most

clock

Avgust 13, 2017   12:05

0

238

14 godina od zločina u Goraždevcu

Godišnjica ubistva dvojice mladića biće obeležena pomenom u crkvi Presvete Bogorodice i na lokalnom groblju u Goraždevcu. Parastos će biti služen od 11.00 u goraždevačkoj crkvi, a prisustovaće direktor vadine Kancelarije za Kosovo Marko Djurić koji će položiti venac na spomenik stradaloj deci.

Godišnjica i pomen biće obeleženi i u Beogradu u 12.44 u Spomen-sobi "Kosmetske žrtve" u Beogradjanki gde se nalaze prostorije Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji. Prisustvovaće ministar spoljnih poslovа Ivica Dаčić, a najavljen je dolazak i ministra zа rаd Zorаna Djordjevića, ministra držÐ°vne uprаve i lokаlne sаmouprаve Brаnka Ružića, nаčelnika Generаlštаbа Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, predsednika Komisije zа nestаlа licа Veljka Odаlovića i ruskog аmbаsаdora u Beogradu Aleksаndra ÄŒepurina.

Za zločin u Goraždevcu, u kome su 13. avgusta 2003. godine teško ranjeni i Djorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13) još niko nije odgovarao, a Euleks je usled nedostataka dokaza zatvorio istragu koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK.

Roditelji ubijene dece razočarani su što počinioci tog zločina još nisu izvedeni pred lice pravde, iako su, kako tvrde, poznati.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva