Vesti
14 godina od zločina u Goraždevcu

07:53, 13.08.2017

|

Izvor: TV Most

Četrnaest godina od ubistva Ivana Jovovića (19) i Pantelije Dakića (12), na koje su i do danas nepoznate osobe pucale iz automatske oružja, dok su se sa grupom od pedesetak dece kupali u reci Bistrici, biće obeleženo danas pomenom u Goraždevcu i Beogradu.
Godišnjica ubistva dvojice mladića biće obeležena pomenom u crkvi Presvete Bogorodice i na lokalnom groblju u Goraždevcu. Parastos će biti služen od 11.00 u goraždevačkoj crkvi, a prisustovaće direktor vadine Kancelarije za Kosovo Marko Djurić koji će položiti venac na spomenik stradaloj deci.

Godišnjica i pomen biće obeleženi i u Beogradu u 12.44 u Spomen-sobi "Kosmetske žrtve" u Beogradjanki gde se nalaze prostorije Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji. Prisustvovaće ministar spoljnih poslovа Ivica Dаčić, a najavljen je dolazak i ministra zа rаd Zorаna Djordjevića, ministra držаvne uprаve i lokаlne sаmouprаve Brаnka Ružića, nаčelnika Generаlštаbа Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, predsednika Komisije zа nestаlа licа Veljka Odаlovića i ruskog аmbаsаdora u Beogradu Aleksаndra Čepurina.

Za zločin u Goraždevcu, u kome su 13. avgusta 2003. godine teško ranjeni i Djorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13) još niko nije odgovarao, a Euleks je usled nedostataka dokaza zatvorio istragu koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK.

Roditelji ubijene dece razočarani su što počinioci tog zločina još nisu izvedeni pred lice pravde, iako su, kako tvrde, poznati.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design