Vesti
„Riblja čorba“ i „Bajaga i Instruktori“ otvorili 51. „Gitarijadu“

13:49, 30.06.2017

|

Izvor: RTS

Bendovi „Riblja čorba“ i „Bajaga i Instruktori“ otvorili su sinoć revijalni deo 51. zaječarske „Gitarijade“.
„Smatram da jedna manifestacija kao što je zaječarska "Gitarijada" mora da se održava svake godine“, ističe Bora Čorba. Dodao je i da je jako dobar program ove godine, kao i da je „Gitarijada“ na dobrom putu da vrati stari sjaj.

Pevač Momčilo Bajagić Bajaga rekao je da mu je posebno drago da svira na rok svirkama. „Ovo je 51. "Gitarijada", retko koja stvar u Srbiji ima toliku tradiciju“, rekao je o sviranju na „Gitarijadi“.

Zaječarska „Gitarijada“ će trajati do 1. jula, a u revijalnom delu programa nastupaće i britanska rok grupa „Kalt“, prošlogodišnji pobednici „Hadži prodane duše“, škotski rok bend „Nazaret i „Generacija 5“.

Uoči „Gitarijade“ održano je nekoliko kvalifikacionih „Mini-Gitarijada“ u Novom Pazaru, Kraljevu, Vranju, Valjevu, Novom Sadu, Čačku, Nišu i Somboru. Deset demo-bendova, pobednici kvalifikacionih „Gitarijada“, u takmičarskom programu će se predstaviti prve i druge večeri, a 1. jula će biti izabran najbolji.

I ove godine, „Zaječarska pivara“ je tradicionalni sponzor zaječarske „Gitarijade“ dok je njena organizacija poverena Udruženju „Gitarijada fest“.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design