MREZA MOST
MREŽU MOST pored Televizije Most, čine još Televizija Puls i dve radio stanice: Radio Kosovska Mitrovica i Radio Gračanica.
 

Televizija Most iz Zvečana osnovana je s ciljem da informiše  pre svega Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i ostatak Srbije i sveta o svim važnim zbivanjima na ovim prostorima. Program je počela da emituje 1. aprila 2002.godine i upošljava iskusne profesionalce novinarskog zanata, ali i mlade ljude koji entuzijazmom i znanjem daju elan kući u kojoj rade i koji su perspektiva ove televizije. TV Most emituje 24 sata dnevno svoj program na frekvenciji 61 UHF sa predajnika na Malom Zvečanu. Okosnicu programa čine informativni sadržaji sa vestima , kao i druge emisije različitog tipa za sve strukture gledalaca.  Prema poslednjem istraživanju gledanosti iz januara 2013. godine koje je sproveo IREX na Kosovu i Metohiji, TV Most je najgledanija srpska televizija sa ovih prostora. 

Ova medijska kuća svedok je i hroničar zbivanja na Kosovu i Metohiji. Nema iole značajnijeg događaja koji njene kamere nisu zabeležile. U teškim i kritičnim situacijama, novinari TV Most izveštavaju s lica mesta. Više puta slika poslata iz TV Most obišla je svet, a kadrovi i vesti bili često jedini i prvi koji su stigli do gledalaca u Srbiji i šire. Uspostavljena je dobra saradnja sa medijskim  kućama u Srbiji i Republici Srpskoj u svakodnevnim i situacijama koje su privlačile pažnju šire javnosti. TV Most je uvek bila i biće dobar domaćin brojnim novinarskim ekipama iz zemlje i sveta, pružajuci im svaku vrstu pomoći. Zahvaljujući profesionalnom i odgovornom odnosu prema svojoj informativno-dokumentarnoj misiji, TV Most je često angažovana od strane drugih medijskih kuća u proizvodnji priloga, repotraža i filmova. Poseduje impresivnu arhivu audio i video materijala snimljenog na Kosovu i Metohiji posle 1999. godine. 
Kako bi bili što uspešniji 4. februara 2013.godine TV Most počela je emitovanje programa po novoj programskoj šemi, koja podrazumeva mnogo više sopstvene produkcije. Detaljnije o tome u delu PROGRAM. Pored toga, početkom godine putem kablovskih operatera, TV Most je svojim signalom pokrila i centralni deo Kosova i Metohije. Cilj nam je da se u što skorije vreme, naš program vidi i u Sirinićkoj župi i Štrpcu, a  deo naših planova je i da svoj signal “pustimo” u neki od kablovskih sistema u Srbiji. Zahvaljujući dobroj saradnji u okviru Mreže Most, svakodnevno se ostvaruju uživo uključenja iz studija Radio Gračanice, kao i redovna razmena video materijala sa TV Puls iz Šilova. Tv Most je član i Nezavisne tv mreže u okviru koje sa kolegama iz drugih televizija na Kosovu i Metohiji  radi na zajedničkim programima. Cilj kreiranja novog web sajta smo već ostvarili početkom maja 2013. godine, iako nam je namera da i dalje unapređujemo informisanje putem interneta.  
Televizija Most radi u vrlo skromnim uslovima, u prostorijama RMKH Trepča u Zvečanu, ali bez obzira na to uvek smo spremni i voljni za saradnju sa drugim medijskim kućama.
 
Televizija PULS  nalazi se u Šilovu i svoj program emituje 24 sata dnevno  na frekvenciji 36 UHF sa predajnika na Zelenom vrhu, jačine 500 W. TV Puls zemaljskim TV signalom pokriva teritoriju Kosovskog Pomoravlja (opštine: Gnjilane, Kosovska Kamenica, Vitina, Klokot, Vrbovac, Ranilug, Parteš i Novo Brdo), a delimično se može pratiti i u Sirinićkoj župi i okolini Preševa i Bujanovca. Zahvaljući mreži kablovskih operatera, program TV Puls je dostupan i gledaocima sa centralnog Kosova, u Gračanici i okolnim selima, a od skoro i na severu Kosova.
Prema istraživanjima TV gledališta koje je sproveo IREX krajem 2012.godine, TV Puls je visokoplasirana TV stanica, sa tržišnim učešćem od prosečnih 4%. TV Puls je deo profesionalnih medijskih asocijacija - TV Mreže (zajedno sa: TV Most u Zvečanu, TV Mir u Leposaviću, TV Herc u Štrpcu i produkcija New Press u Čaglavici). TV Puls je opremljena modernom profesionalnom tehnikom koja omogućava lak prelazak na digitalnu formu emitovanja signala.
 
Menadžer/koordinator:  Nenad Milenković
Adresa: Televizija PULS, Šilovo b.b., 38252 Šilovo
Telefon:  +381 (0)280/325-977
E-mail: office@rtvpuls.com
 
 
Radio Kosovska Mitrovica počela je sa radom  23. novembra 1982. godine emitovanjem eksperimentalnog programa prenosom sednice SO Kosovska Mitrovica. Od tada do danas radio stanica je iz različitih razloga prekidala rad četiri puta, a poslednji prekid desio se 14. avgusta 2000.godine kada su pripadnici međunarodnih mirovnih snaga preuzeli radio za svoje potrebe. Danas Radio Kosovska Mitrovica emituje svoj program 24 časa u okviru kojeg se trudi da svoje slušaoce informiše tačno, objektivno i na vreme. RKM se osim na severu Kosova i Metohije, čuje do centralnog Kosmeta u Prištini i Gračanici.  Radio je uvek negovao kulturu govora, bio u funkciji očuvanja srpskog jezika i kvalitetne muzike različitih žanrova. Pored jutarnjeg programa u trajanju od tri sata, Radio emituje Vesti na svakih sat vremena, svoju centralnu Informativnu emisiju “Teleks u 18.15”, autorske emisije koje prate aktuelna politička dešavanja, društvene teme, kulturu, sport, kao i dečiji program. Emituju se i emisije muzičkog sadržaja: “Narodna riznica” kojom se neguje tradicionalna narodna muzika i “Radio sećanja” posvećena najvećim imenima evergrina, džeza i bluza. Dinamičnosti svakodnevnog programa doprinose i izveštaji kolega u okviru Mreže Most, posebno za popodnevni program pod nazivom “Radio traganja”.
 
Menadžer/koordinator:  Maja Fićović
Adresa: Kralja Milutina b.b, 38227 Zvečan, zgrada Doma kulture
Telefon: +381 (0)28/ 665 – 618, +381 (0)28/ 665 - 619
E-mail: radiokosovskamitrovica@yahoo.com 
 
 
Radio Gračanica počela je sa radom 21.11.1999. godine i do danas je zadržala mesto najslušanije srpske radio stanice na Kosmetu. Signal se prostire na području kosovskog, pećkog, prizrenskog, kosovsko-mitrovačkog i kosovsko-pomoravskog okruga i emituje se sa predajnika u Sušici. Radio Gračanica emituje raznovrsne programske sadržaje počev od konakt emisija  i živih prenosa, preko informativnih, dokumenatrnih, kulturnih, sportskih, dečijih sadržaja i muzičkih emisija prilagođenih svim strukturama slušalaca. U skladu sa postojećim uslovima i predviđenom dinamikom emituje 24 sata programa dnevno. Težište programa fokusira se na informisanje Srba na teritoriji Kosova i Metohije sa osvrtom na aktuelna dešavanja na teritoriji kosovskog, kosovsko-pomoravskog,  gnjilanskog, pećkog i prizrenskog okruga. Celokupni program Radio Gračanice čine sopstveni programi i muzički spotovi produkcijskih kuća koje sarađuju sa Radio Gračanicom.  Iz rezervnog studija ostvarena je u decembru 2012. godine nesmetana razmena audio i tv signala sa TV Most u Zvečanu, kao i svakodnevna razmena programskih sadržaja sa Radijom Kosovska Mitrovica, kao i ostalim kolegama u okviru Mreže Most. 
 
Menadžer/koordinator:  Saša Sekulić
Adresa:  Radio Gračanica,  Stefana Dečanskog b.b.38205 Gračanica
Telefon:  +381 (0)38/ 64-870, 381 (0) 38/ 64 -871
E-mail: radiogracanica@yahoo.com   rtg@rtg.rs 
 


Copyright© TV Most

By Kale Design